راهنمای خرید واکر
راهنمای خرید واکر
خرید واکر نیز همچون سایر خرید ها مستلزم توجه و رعایت نکاتی است. واکر وسیله کمک حرکتی بوده که برای حفظ تعادل و انجام فعالیت های روزمره، توسط افراد مختلف مورد استعمال قرار می گیرد. انواع واکر در سه نوع تعریف شده اند که شامل واکر ثابت، چرخدار و حلزونی می باشد. استفاده از واکر تنها مختص به بیرون از منزل نیست، گاهی ممکن است افراد یا سالمندان مستلزم به استفاده از واکر در درون منزل خود باشند که توصیه می شود برای تسهیل حرکت از واکر های بدون چرخ استفاده کنند و واکر های چرخدار معمولا برای استفاده خارج از منزل مناسب و کاربردی هستند.
انواع واکر
انواع واکر شامل واکر ثابت، واکر چرخدار، واکر حلزونی و… می باشد که به طور مختصر درباره آن ها توضیح خواهیم داد.
واکر ثابت ساده ترین نوع واکر بوده که از چهار پایه و دو دسته تشکیل شده و استفاده از آن به سهولت قابل انجام است. واکر ثابت دارای قابلیت تنظیم ارتفاع و خاصیت طبی می باشد اما به دلیل طراحی ساده ی این واکر، قیمت آن نسبت به سایر واکر ها ارزان تر است. هم چنین قیمت پایین آن موجب مورد تایید قرار گرفتن آن نزد بسیاری از مردم گردیده است. سبک بودن این واکر، استفاده از آن را برای سالمندانی که در حفظ تعادل خود با مشکل مواجه اند بسیار تسهیل می بخشد.
واکر چرخدار یکی دیگر از ابزار های کمک حرکتی و توانبخشی می باشد که در حفظ تعادل، بهبود روند راه رفتن، بهبود عملکرد نشستن و برخاستن نقش قابل توجه ای دارد. چرخ های این واکر شخص را از بلند کردن واکر و تحمیل وزن واکر بر او فارغ می کند و از وارد کردن فشار های سنگین به مفصل های زانو و مهره های کمر جلوگیری خواهد کرد. اندازه ی دسته ی این واکر از ۵ تا ۳۰ سانتی متر متغیر می باشد. و ارتفاع آن نیز قابل تنظیم متناسب با قد شما می باشد. انواعی از این نوع واکر خاصیت تا شدگی نیز دارند.
واکر حلزونی دارای چهار پایه با قابلیت تنظیم ارتفاع می باشد که در زیر هر پایه، لایه ای از جنس لاستیک تعبیه شده که در حفظ تعادل بیشتر، عدم سر خوردن در سطوح خیس و… کمک خواهد کرد. یکی از معایب واکر این است که، بلند کردن و برداشتن آن، با ایجاد فشار روی بازو ها می تواند خسته کننده باشد ولی آلیاژ آلومینیومی در این نوع واکر به سبک بودن و راحت بودن آن کمک خواهد کرد. و فرد می تواند به راحتی واکر را به حرکت درآورد.
رولیتر نیز همانند واکر ها، دارای چهار پایه می باشد که در هر پایه یک چرخ واقع شده هم چنین در دسته ی رولیتر ترمزی تعبیه شده تا در موارد اضطراری با فشردن ترمز، رولیتر متوقف شود.
نکاتی درباره استفاده از واکر
پس از انتخاب واکر مناسب و استاندارد رعایت نکاتی جهت استفاده ی بهتر و کارآمدتر از واکر، الزامی است.
- واکر را با توجه به ویژگی های فیزیکی و ظاهری خود انتخاب کنید. درصورت داشتن اضافه وزن، این نکته که به راحتی بین دسته های عصا قرار می گیرند یا خیر مستلزم توجه می باشد.
- ارتفاع و بلندی واکر باید متناسب با بلندی قدتان باشد، درواقع دسته ی واکر باید درراستای کف دست تنظیم شود.
- اندازه و ابعاد واکر باید به گونه ای باشد که هنگام استفاده و یا جابه جا کردن آن با مشکل مواجه نشوید. درواقع سبک بودن واکر، بلند کردن و حرکت دادن آن به جلو را تسهیل می بخشد و موجب راحتی استفاده کننده از این نوع وسیله ی کمک حرکتی خواهد شد.
- دستگیره های واکر علاوه بر طبی بودن و القای حس راحتی باید به راحتی از عرض در های ورودی خانه، ماشین و… قابل عبور باشند. اگر فضای کافی برای قرار دادن واکر درآن ندارید، استفاده از واکر تاشو به شما پیشنهاد می شود چرا که این واکر ها با داشتن خاصیت تاشدگی، فضای کمتری را اشغال می کنند.
سوالات دیگری که در خصوص استفاده از واکر ممکن است برایتان پیش بیاید شامل:
تا چه مدت می خواهید از واکر استفاده کنید؟ گاهی افراد ممکن است در اثر سانحه تصادف، عمل جراحی یا دلایلی دیگر دچار مشکل در عملکرد حرکتی خود گردند. که در چنین مواقعی استفاده از یک وسیله ی کمک حرکتی مانند واکر جهت بهبود عملکرد حرکتی و بازیابی توان اولیه، توصیه می شود. که بهترین آن واکر ثابت یا چرخدار است و دلیل برتری این دو واکر نسبت به سایرین، قیمت پایین آنهاست چرا که شما قرار است نا مدت زمان کوتاهی از واکر استفاده کنید پس خرید واکری با قیمت مناسب معقولانه تر به نظر می آید.
چه جاهایی قرار است از واکر استفاده کنید؟ اگر استفاده از واکر مختص به درون منزل باشد، خرید واکر ثابت و یا جلو چرخ دار پیشنهاد می شود و اما در صورتیکه قرار بر استفاده از واکر در خارج از منزل باشد، واکر های چرخ دار گزینه های مناسب تری خواهند بود.
نکات ایمنی استفاده از واکر
از راه رفتن روی سطوح خیس، سیم، قالیچه و… خودداری کنید. چرا که این عوامل ممکن است سبب اختلال در روند راه رفتن و درنتیجه زمین خوردن شما گردند.
در صورت نگهداری از حیوانات خانگی، حتما مراقب آن ها باشید چون احتمال قرار گرفتن آن ها در مسیر شما زیاد خواهد بود.
هنگام استفاده از واکر، پوشیدن کفش مناسب در جلوگیری از زمین خوردن شما کمک شایانی خواهد کرد. هم چنین سعی کنید با برداشتن قدم های کوتاه و شمرده، به بهبود روند راه رفتن خود کمک کنید.
اگر الستیک های موجود در زیر پایه های واکر آسیب دیدند حتما در اسرع وقت نسبت به تعویض آن ها اقدام کنید.
دلایل استفاده از واکر
دلایلی همچون: عدم حفظ تعادل در هنگام راه رفتن، ضعف تنفسی، درد مفاصل و… ممکن است افراد را ناچار به استفاده از واکر کنند. سه دلیل اصلی استفاده از واکر شامل موارد زیر می باشد.
- عدم توانایی ایستادن روی دو پای خود: که این می تواند حاصل عواملی همچون: شکستگی، زخم های موجود در نواحی مختلف پا که مانع روند عادی راه رفتن می شوند، درد های مرتبط با گردش خون ضعیف، مراقبت های پس از انجام عمل جراحی یا حتی قطع پا و…باشد.
- خستگی زودرس و یا استقامت ناکافی: که می تواتد در اثر تنگی تنفس، عدم داشتن آمادگی جسمی کافی، شرایط سیستمیک، پیری، آرتروز یا بیماری هایی همچون کم خونی، تیروئید و… باشد
- عدم حفظ تعادل: در اثر عواملی همچون بیماری های عصبی، فشار خون پایین، سرگیجه، عدم انعطاف کافی درهنگام ایجاد تغییرات در بدن و…می تواند باشد.
- پس هرکدام از این عوامل می توانند تعیین کننده ی دلیل استفاده ی فرد از عصا باشند اما در هرصورت شما حتما باید به پزشک معالج و فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا واکر و یا وسیله ی کمک حرکتی مناسب با نیازتان را برای شما تجویز کند.
هم چنین می توانید ازگالری عصا دست که انوع واکر را در طرح و شکل های گوناگون دارد، خریداری کنید.
نحوه استفاده از واکر
پس از خرید واکر متناسب با نیازتان جهت استفاده ی صحیح از آن توجه به نکاتی از این قبیل مستلزم توجه می باشد.
-
- اگر واکر چرخ دار بود برای شروع حرکت کافی است کمی آن را به سمت جلو هل دهید و اگر واکر ثابت و بدون چرخ بود، بلند کردن و کمی آن را جلو تر قرار دادن، روند راه رفتن با واکر را امکان پذیر می ساخت.
- قبل از شروع حرکت با واکر، حتما از قرار گرفتن چهار پایه ی آن روی سطح زمین اطمینان حاصل کنید. در صورت وجود ناهمواری ها در سطح زمین، قرار گرفتن پایه ها روی سطح زمین بیشتر مطمئن شوید.
مراحل راه رفتن با واکر شامل موارد زیر است:
- کمی به سمت جلو خم شوید و پس از آن ابتدا پای ضعیف و یا آسیب دیده را بلند کرده و یک قدم به جلو حرکت دهید. (البته در صورتی که پزشک معالج، اجازه ی اعمال وزن روی پای ضعیف را نداده بود از انجام این کار خودداری کنید.)
- همزمان که دسته های واکر را محکم در دست گرفته اید، پای سالم را نیز حرکت داده و در مجاورت پای ضعیف قرار دهید.
- این روند را مجدد تکرار کنید و البته لازم به ذکر است که هنگام استفاده از واکر مستقیم به جلو نگاه کنید. و از خم شدن کمر جدا خودداری فرمایید.
- همزمان با واکر راه بروید و هم چنین پوشیدن کفش های مناسب کمک شایانی به روند راه رفتن شما با واکر خواهد کرد.
بهترین نوع واکر چیست؟
با افزایش سن، افراد ممکن است در حفظ تعادل و انجام فعالیت های روزمره خود با مشکل مواجه شوند که این ها موجب کاهش کیفیت زتدگی فرد خواهند شد. واکر درواقع نوعی ابزار کمک حرکتی بوده و مناسب برای افرادی است که هنوز قادر به راه رفتن هستند اما برای بهبود روند راه رفتن و جلوگیری از بهم خوردن تعادل از واکر استفاده می کنند. بهترین نوع واکر، واکری است که با داشتن چهار عدد پایه، می تواند پشتیبان و تکیه گاه مناسبی برای فرد باشد تا درصورت احساس خستگی به آن تکیه کرده و استراحت کند. مناسب ترین جنس برای واکر، آلمینیوم است چرا که آلمینیوم سبک بوده و درنتیجه با داشتن خاصیت تاشدگی موجب جابه جایی آسان این وسیله کمک حرکتی می شود.
عصا بهتر است یا واکر
برای تشخیص اینکه عصا بهتر است یا واکر توجه به ویژگی های جسمانی، قدرت بدنی و تعادل فرد مستلزم توجه می باشد. اما به طور کلی اگر در ناحیه ای از بدن خود احساس ضعف و یا درد داشتید استفاده از عصا برای بهبود عملکرد راه رفتن می تواند موثر وافع شود. اما واکر با توجه به طراحی و ساختارش، یعنی داشتن چهار چرخ و دو دسته مناسب برای افرادی است که توانمندی حرکتی خیلی پایینی دارند و استفاده از عصا جوابگوی نیاز آن ها نخواهدبود.
چگونه با استفاده از واکر از روی تخت بلند شویم؟
- برای بلند شدن از روی تخت، ابتدا ناحیه ی جراحی شده را از تخت خارج کنید. مثلا اگر پای آسیب دیده و جراحی شده، پای راست شما بود ابتدا با پای راست از تخت خارج شوید.
- پس از این پای سالم را حرکت دهید و در ناحیه ی کناری تخت بنشینید و سعی کنید پا ها و تنه در یک امتداد باشند.
- با کمک هر دو دست، دسته های واکر را بگیرید و در این حین از خم شدن کمر خودداری کنید و پس از آن به آرامی بلند شوید.
جهت خرید واکر متناسب با نیازتان، به گالری عصا دست مراجعه کنید که در این گالری انواع واکر و وسایل کمک حرکتی موجود می باشد و شما می توانید با کمک گرفتن از مشاوران حرفه ای این مجموعه، به راحتی واکر مورد نظر خود را تهیه کنید.
چگونه با واکر روی صندلی بشینیم؟
اگر از واکر استفاده می کنید و قصد نشستن روی صندلی را دارید، توجه به نکات زیر می تواند یاری رسان شما باشد.
- از صندلی هایی که در دو طرف خود دارای دسته می باشند استفاده کنید.
- به صندلی پشت کنید به طوری که لبه ی صندلی با پشت ساق پاهای شما مماس باشد.
- از قرار گرفتن هر چهار پایه ی واکر بر روی زمین اطمینان حاصل کنید.
محبوب ترین واکر های بازار حدودا چه قیمتی هستند؟
قیمت واکر ها تا حد زیادی به نوع واکر انتخابی شما بستگی دارد. رنج قیمتی واکر های خارجی از یک میلیون شروع می شود و این حداقل قیمت برای واکر های ایرانی از 400 تا 500 هزار تومان شروع می شود. شما می توانید بنابر نیاز خود و همچنین ویژگی های فیزیکی و ظاهری تان، اقدام به خرید واکر مورد نظر خود کنید. انواع واکر خارجی و ایرانی را در گالری عصا دست به دو صورت حضوری و آنلاین می توانید خریداری کنید. مشاورین این مجموعه به شما در خرید واکر متناسب با بودجه در نظر گرفته شده و همچنین فراخور نیازتان کمک خواهند کرد.
گالری عصا دست
گالری عصا دست امکان خرید واکر و سایر وسایل کمک حرکنی را برای مشتریان عزیز خود فرآهم آورده است. شما می توانید با مراجعه به گالری عصا دست و هم چنین کمک گرفتن از مشاوران حرفه ای این مجموعه، واکر متناسب با نیازتان را خریداری کنید. پارکینگ اختصاصی برای مشتریان حضوری جهت افزایش حس امنیت و آرامش شما عزیزان تعبیه شده است. البته امکان خرید آنلاین نیز برای مشتریانی که وقت کافی جهت خرید حضوری را ندارند، وجود دارد و شما می توانید به صورت آنلاین نیز اقدام به خرید کالای مورد نظر خود کنید.